hoe werkt InspectDirect

Start direct met keuren en inspecteren

InspectDirect is dé oplossing als jij of je organisatie regelmatig vastgoed, infrastructuur of installaties keurt of inspecties hierop uitvoert. Je kunt direct van start met een aantal kant-en-klare sjablonen. InspectDirect wijst de weg vanzelf. Daar heb je geen training voor nodig. Wat houdt je nog tegen? Start vandaag nog en maak vanaf nu snel en eenvoudig professionele rapporten voor je klanten.

Lees hier een praktijkcase in het blad OTAR van A-Quin die InspectDirect gebruikt voor infra inspecties.

Lees hier hoe ingenieursbureau Movares risicogestuurd inspecteert voor ProRail.

Klik hier voor alle instructievideo's op YouTube.

 • Heb je nog geen account?

  Meld je dan nu aan! Het is gratis.                                                                                                            .                           

 • Log in op je account

  Je hebt al een account. Mooi! Je kunt nu direct aan de slag. Pak je tablet of ga achter je laptop/PC zitten. Open de browser (bijv Chrome, Safari, Explorer, etc), ga naar www.inspectdirect.nl en klik op 'Mijn InspectDirect', rechtsboven in het scherm (Tip: zet deze pagina op de bureaublad zodat je de volgende keer direct naar je inlogscherm gaat). Vul je emailadres en je wachtwoord in en je zit in je eigen Mijn InspectDirect omgeving waar je een nieuwe inspectie kunt aanmaken. 

 • Maak inspectie aan

  Ga naar de menukeuze 'Inspecties' en kies 'aanmaken nieuwe inspectie'. Selecteer één van de kant-en-klare sjablonen of kies een door jou aangepast sjabloon. Ieder sjabloon is een bepaald soort inspectie. Zie "Toepassingen" voor de verschillende soorten inspecties. Zodra je de inspectie hebt aangemaakt kun je diverse gegevens invullen, zoals gegevens van de opdrachtgever, algemene gegevens en gegevens over het object en de inspecteur die hem gaat uitvoeren.

 • Start inspectie

  Zorg er voor dat je internetverbinding hebt. Dit kan via een simkaart van je provider in je tablet of via de hotspot van je smartphone. In plaats van een tablet kan je ook op een smartphone (min. 5 inch) werken.

  Ga naar www.inspectdirect.nl en klik Mijn InspectDirect. Je kan ook een snelkoppeling op je bureaublad van je tablet of laptop zetten waardoor je direct naar je inlogscherm gaat. Ga naar 'Inspecties' en open de inspectie op je tablet. Als je nog geen inspectie hebt aangemaakt, kan je dat alsnog hier doen. Je kan de algemene- en de object gegevens controleren en aanpassen. In de volgende stap ga je de daadwerkelijke inspectiegegevens verwerken.

 • Kies items uit een lijst en vul gegevens in

  Nadat je de algemene- en objectgegevens hebt aangevuld, kies je het hoofdstuk waar je mee wilt beginnen en daarna het bouw- of installatiedeel. Verder specificeren, zoals welk materiaal of component het betreft is mogelijk door deze uit een lijst te selecteren en de gegevens in te vullen. Denk hierbij aan de omvang, de locatie en dergelijke. 

 • Maak foto's

  Bij ieder* onderdeel kun je foto's maken. Klik hiervoor op de foto-knop en de camera van de tablet wordt geopend. De foto komt op de juiste plaats en in het juiste formaat in de rapportage.

  Maak je foto's liever met een losse camera? Dat kan ook. Later op kantoor kan je ze op de pc/laptop aan de inspectie toevoegen. Hiervoor is een handige 'sleep' functie beschikbaar: Klik hier om te zien hoe makkelijk dit werkt.

  Wil je de foto's ook in hoge resolutie beschikbaar hebben? Dat kan ook. Foto's gemaakt met InspectDirect op smartphone of tablet worden direct gecomprimeerd. Maar wil je de foto's ook in hoge resolutie beschikbaar hebben, dan kan dat eenvoudig met Microsoft OneDrive. Maak een account aan (gratis tot 5 Gb) en download de app. Ga naar instellingen en zet Camera-upload aan. Alle foto's die je nu maakt met InspectDirect worden ook in je OneDrive map geplaatst in hoge resolutie

  * Dit is afhankelijk van de sjabloon die je hebt gekozen.

 • Kies de gebreken die je tegenkomt

  In de volgende stap voeg je gebreken aan het onderdeel toe. Ook deze selecteer je uit een lijst. De lijst die je ziet is afhankelijk van het onderdeel, dus als je bijvoorbeeld een houten kozijn selecteert, zie je alleen gebreken die hier aan kunnen voorkomen. Corrosie staat er dus bijvoorbeeld niet tussen. Vul daarna de gegevens in van de gebreken. Welke gegevens dit zijn, is afhankelijk van het soort inspectiesjabloon dat je hebt gekozen. Bij de ene inspectiesjabloon is dit alleen een foto, bij de andere inspectie zijn dit meer gegevens zoals locatie, ernst, omvang en dergelijke van het gebrek. 

 • Kies de onderhoudsactiviteiten

  Tot slot heb je de mogelijkheid om (onderhouds)activiteiten aan het onderdeel toe te voegen. Ook hier kies je weer uit een lijst van activiteiten die aan het onderdeel zijn gekoppeld (in de inspectiesjabloon). Diverse gegevens worden direct automatisch gevuld, zoals de eenheidsprijs, de cyclustijd en de dimensie (m1, m2, etc) van de activiteit, etc.

  Opm.: Bij bepaalde sjablonen is het opnemen van activiteiten niet ingesteld, waardoor je dan dus geen activiteiten kunt opnemen.

 • Klaar? Genereer de rapportage

  Nadat je alle gegevens hebt verwerkt kan je de inspectie 'Gereed' markeren en de rapportage maken. Klik hier om te lezen hoe dit in zijn werk gaat.

 • Heb je nog vragen?

  Kijk dan bij Vraag en Antwoord. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 085-4019766, het contactformulier invullen of een email sturen. Kijk bij Contact. Tot slot vind je diverse instructievideo's op YouTube.