met meerdere disciplines
tegelijk inspecteren
Peter Huissoon
 • 'Objectievere inspecties'

  ‘Movares is een groot ingenieursbureau met ProRail als een van de grootste opdrachtgevers, maar ook provincies, Rijkswaterstaat, gemeenten en aannemers.

  Als uitvoeringsbegeleider projecten voer ik ook veel inspecties uit, vooral conditiemetingen op basis van de NEN2767. InspectDirect maakt de inspecties eenduidig, we gebruiken standaard benamingen, dus iedereen praat over hetzelfde. Dat maakt de inspecties objectiever. 

 • Meerdere disciplines tegelijk inspecteren

  Ook het feit dat we met meerdere disciplines tegelijk inspecties kunnen uitvoeren is een groot voordeel. Bij de sluis in het centrum van Leidschendam, bijvoorbeeld, inspecteren drie specialisten: waterbouw, werktuigbouw en elektrotechniek. In het verleden moesten de afzonderlijk per discipline geconstateerde bevindingen in één rapport worden samengevoegd. Nu voeren ze het ter plekke in hetzelfde systeem in en rolt het rapport er met één druk op de knop uit. 

 • Veel tijdwinst

  Uiteraard moeten we wel van te voren nadenken hoe de inspecties moeten worden opgebouwd. Maar als het eenmaal ingericht is, scheelt het veel tijd, vooral als je veel gelijksoortige inspecties moet uitvoeren. Wij gebruiken professionele tablets in rubber gegoten, zodat ze water- en stootproof  zijn. InspectDirect werkt helemaal online; als er geen wifi is, gebruiken we een 4G telefoonkaart, dus dat is geen belemmering.’